Bedrading
Bedrading
ZOEKEN

Besturingstechniek is in de volksmond niet bekend, men kent de term elektra en computer, maar daar houdt het veelal mee op. Elektra wordt dan wel gerelateerd aan de installateur die de huisinstallatie maakt, maar men denkt dan niet gelijk aan het aansturen van simpele dingen als hekken of afsluitbomen bij een parkeerterrein of automatische garagedeuren, om maar eens een paar simpele besturingen te noemen. Besturingstechniek is eigenlijk het vervolg op installatietechniek en houdt zich bezig met het laten 'werken' van de dingen.

Besturingstechniek:
 Simpel gezegd 'het laten werken van de dingen'

Besturingstechniek of industriële automatisering
Besturingstechniek wordt vaak vergeleken met installatietechniek. Het is echter een geheel andere discipline. Onder installatietechniek valt vooral sterkstroom- en huisinstallatie van elektra. Besturingstechniek houdt zich bezig met zaken als het laten werken van machines en aansturing van installaties. Besturingstechniek richt zich veel op de industrie, dat wil zeggen machinebouwers en machinefabrieken. Tegenwoordig is er ook een specialisme welke men mechatronica noemt. Dit is eigenlijk het samenvoegen van stuurelektronica, vermogenselectronica en mechanica. Onder stuurelectronica verstaan we een besturingsmoduul, bijvoorbeeld een controller, PLC of computer. Deze sturen bijvoorbeeld vermogensregelaars aan zoals frequentieregelaars en servoversterkers, zowel ten behoeve van hydrualiek, pneumatiek als elektro servomotoren. Hierachter bevindt zich dan de mechanika, bijvoorbeeld het werktuig dat aangedreven wordt, of de beweging welke gerealiseerd wordt.

Veelal in nauw overleg of in samenwerking met de opdrachtgever wordt een besturing uitgewerkt, waarbij adviezen en voorstellen worden gedaan. Ook kunnen deelonderzoeken gestart worden, bijvoorbeeld naar het al dan niet bestaan van speciale sensoren of complete inkoopdelen. Tenslotte wil niemand het wiel opnieuw uitvinden. Ook is er vaak de tijdsdruk op een project, waardoor zeer efficiënt te werk gegaan moet worden om de einddatum te halen. Van groot belang is dan ook de relatie die wij in de loop van de jaren hebben opgebouwd met onze toeleveranciers, wat resulteert in zeer korte lijnen naar de specialisten en technici. Uiteraard worden door ons regelmatig bijscholingscursussen gevolgd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Door de ruime ervaring met de diverse PLC - fabrikaten, en industriële computersystemen, kunnen wij voor u de juiste besturing adviseren voor elk specifiek geval. Ook op het gebied van hydrualiek, pneumatiek en mechanische systemen, is kennis aanwezig, waardoor het overbrengen van informatie tussen de diverse disciplines geen probleem vormt. Hoewel er door ons bedrijf verschillende besturingen gebouwd zijn voor ingewikkelde systemen, wil dat niet zeggen dat wij geen interesse hebben voor kleinere problemen welke opgelost dienen te worden.

Ook al gaat het om kleine installaties, behoeft dit niet te betekenen dat er geen slimme of universele oplossingen gemaakt kunnen worden. Of het gaat om ondersteuning gedurende een bepaald traject van het project, of een eerste aanzet, wij kunnen u met onze ervaring van dienst zijn, en eventueel een deelopdracht uitvoeren.

Hierna is het mogelijk, bijvoorbeeld door een stukje scholing, uw eigen personeel, zoals bijvoorbeeld service monteurs op te leiden, zodat u niet meer alleen van ons afhankelijk bent.

 
Bedrading